Úklid a dezinfekce restaurací
Antivirové čištění a dezinfekce prostor jsou nezbytné, aby se každý zákazník cítil bezpečně při návštěvě vašeho podniku.
Sami víte, jak jsou v pohostinství hygienické postupy důležité a pokud nejsou prováděny správně, mohou velmi narušit reputaci vašeho podnikání. Nabízíme vám řešení – vše, co potřebujete, aby vaše restaurace odpovídala přísným hygienickým kritériím, byla dokonale čistá a zabezpečná proti všem virům a bakteriím. Jakou přidanou hodnotu tím také získáte?
Výhody bezkonkurenčně čisté a dezinfikované restaurace
Umocněný gastronomický zážitek pro hosty
Snížený výskyt onemocnění u zaměstnanců
Menší riziko přenosu bakteriálních a virových infekcí mezi hosty a zaměstnanci
Příjemné pracovní prostředí pro zaměstnance motivující produktivitu
Pozitivní dojmy z restaurace pro zákazníky
Zavolejte nám pro cenovou nabídku ještě dnes: +420228881178
Čištění a dezinfekce COVID-19
Profesionálním strojním čištěním provedeme rychlou a efektivní dezinfekci povrchů pro odstranění všech virů a plísní. Zajistíme, že čištění bude provedeno bezpečně, diskrétně a právně vyhovujícím způsobem.
- Většinu našich prací je třeba provádět v ochranném obleku a s respirátorem.
- Po prvotní konzultaci provedeme kalkulaci a předložíme návrh spolupráce na ochranu vašich prostor.
- Vaše prostory budou v závislosti na teplotě plně přístupné v řádu desítek minut.
Plán úklidu a dezinfekce restaurace zahrnuje:
- Pracovní plochy, police, podlahy, stěny a stropy
- Kuchyňské stroje (sporáky, trouby, vysokoteplotní chladiče atd.)
- Drobné stroje a pracovní nástroje (mixéry, krájecí desky, nože atd.)
- Odsavače par
- Malé skříňky a čisticí plochy
- Ledničky a mrazničky
- Odpadní plochy
Harmonogram také umožňuje organizovat úklid a dezinfekci dle pracovních oblastí:
- Vchod do restaurace
- Recepce
- Bar
- Jídelní část
- Veřejné toalety
- Pracovní plocha číšníků
- Oblasti kuchyně (studené, teplé, dezerty, atd.)
- Příjem zboží
- Sklady
- Šatny a toalety pro zaměstnance
- Zaměstnanecká jídelna
Spolu s vámi také stanovíme frekvenci úklidu a dezinfekce dle následujícího postupu:
- Harmonogram úklidu a dezinfekce
- Typy úklidových a dezinfekčních prostředků
- Postup a metodologie úklidu
- Bezpečnostní opatření
Objednejte si úklid ještě dnes !
FAQ
Jaký je rozdíl mezi úklidem a dezinfekcí?
Úklid je definován jako odstranění nečistot, zbytků potravin, mastnoty a jiných nežádoucích látek. Tento typ úklidu vyžaduje teplou vodu a účinné čistící prostředky. Takové čištění odstraní nečistoty, ale není dostatečný pro eliminaci všech patogenů.
Dezinfekční čištění výrazně sníží počet mikroorganismů a virů pomocí chemických látek a / nebo fyzikálních metod na úroveň, která neohrozí bezpečnost, ani kvalitu potravin. V potravinářském průmyslu se toto čištění provádí obvykle užitím chemických přípravků (dezinfekční prostředky určené pro použití v potravinářství), nebo teplem (horká voda nad 82°C nebo pára).
Jaké přípravky používáme pro úklid a dezinfekci?
Chemické čisticí prostředky a mýdla používáme k odstraňování mastnoty, nečistot a zbytků potravin. Pomáhají nám čistit tím, že rozpouští a odstraňují kontaminaci a udržují ji v roztoku. Nejsou však určeny k eliminaci patogenů a virů.
Chemické dezinfekční prostředky snižují počet patogenů (choroboplodných zárodků) na bezpečnou úroveň. Nejsou určeny k čištění povrchů, proto je nutné před použitím dezinfekčního prostředku povrchy očistit a zbavit mastnoty, nečistot a zbytků potravin. Pokud není povrch před dezinfekčním zásahem řádně vyčištěn, mohou být patogeny zachyceny ve vrstvách pod ním a přežít dezinfekční fázi.
Sanitizátory jsou výrobky typu dva v jednom, které působí jako detergent i dezinfekční prostředek. Některé jsou vhodné pouze v případě, že povrchy vyžadují lehké čištění a nejsou silně znečištěny.
Co potřebujeme k čištění a dezinfekci?
Ne všechny povrchy a zařízení musí být dezinfikovány. Důraz by měl být kladen na dezinfekci povrchů a zařízení přicházející do kontaktu s jídlem nebo rukou. Tím se zabrání křížové kontaminaci patogenů na potraviny. Nutná je dezinfekce pracovních ploch, prkének, nožů, kráječů a jiných elektrických spotřebičů, klik u dveří, kliky chladniček, vypínače, kohoutky a umyvadla.
Jak provádět úklid a dezinfekci?
Kontaktujte nás

Objednejte si úklid, či důkladnou dezinfekci ještě dnes
info@korona-uklid.cz
Ostrovní 126/30, Praha 1, 110 00