+420 228 881 178 info@korona-uklid.cz

Úklid a dezinfekce restaurací

Antivirové čištění a dezinfekce prostor jsou nezbytné, aby se každý zákazník cítil bezpečně při návštěvě vašeho podniku.

Sami víte, jak jsou v pohostinství hygienické postupy důležité a pokud nejsou prováděny správně, mohou velmi narušit reputaci vašeho podnikání. Nabízíme vám řešení – vše, co potřebujete, aby vaše restaurace odpovídala přísným hygienickým kritériím, byla dokonale čistá a zabezpečná proti všem virům a bakteriím. Jakou přidanou hodnotu tím také získáte?

Výhody bezkonkurenčně čisté a dezinfikované restaurace

R

Umocněný gastronomický zážitek pro hosty

R

Snížený výskyt onemocnění u zaměstnanců

R

Menší riziko přenosu bakteriálních a virových infekcí mezi hosty a zaměstnanci

R

Příjemné pracovní prostředí pro zaměstnance motivující produktivitu

R

Pozitivní dojmy z restaurace pro zákazníky

Zavolejte nám pro cenovou nabídku ještě dnes: +420228881178

R

Čištění a dezinfekce COVID-19

Profesionálním strojním čištěním provedeme rychlou a efektivní dezinfekci povrchů pro odstranění všech virů a plísní. Zajistíme, že čištění bude provedeno bezpečně, diskrétně a právně vyhovujícím způsobem.

 

  • Většinu našich prací je třeba provádět v ochranném obleku a s respirátorem.
  • Po prvotní konzultaci provedeme kalkulaci a předložíme návrh spolupráce na ochranu vašich prostor.
  • Vaše prostory budou v závislosti na teplotě plně přístupné v řádu desítek minut.

Plán úklidu a dezinfekce restaurace zahrnuje:

  • Pracovní plochy, police, podlahy, stěny a stropy
  • Kuchyňské stroje (sporáky, trouby, vysokoteplotní chladiče atd.)
  • Drobné stroje a pracovní nástroje (mixéry, krájecí desky, nože atd.)
  • Odsavače par
  • Malé skříňky a čisticí plochy
  • Ledničky a mrazničky
  • Odpadní plochy

Harmonogram také umožňuje organizovat úklid a dezinfekci dle pracovních oblastí:

  • Vchod do restaurace
  • Recepce
  • Bar
  • Jídelní část
  • Veřejné toalety
  • Pracovní plocha číšníků
  • Oblasti kuchyně (studené, teplé, dezerty, atd.)
  • Příjem zboží
  • Sklady
  • Šatny a toalety pro zaměstnance
  • Zaměstnanecká jídelna

Spolu s vámi také stanovíme frekvenci úklidu a dezinfekce dle následujícího postupu:

  • Harmonogram úklidu a dezinfekce
  • Typy úklidových a dezinfekčních prostředků
  • Postup a metodologie úklidu
  • Bezpečnostní opatření

Objednejte si úklid ještě dnes !

FAQ

Jaký je rozdíl mezi úklidem a dezinfekcí?

Úklid je definován jako odstranění nečistot, zbytků potravin, mastnoty a jiných nežádoucích látek. Tento typ úklidu vyžaduje teplou vodu a účinné čistící prostředky. Takové čištění odstraní nečistoty, ale není dostatečný pro eliminaci všech patogenů.

Dezinfekční čištění výrazně sníží počet mikroorganismů a virů pomocí chemických látek a / nebo fyzikálních metod na úroveň, která neohrozí bezpečnost, ani kvalitu potravin. V potravinářském průmyslu se toto čištění provádí obvykle užitím chemických přípravků (dezinfekční prostředky určené pro použití v potravinářství), nebo teplem (horká voda nad 82°C nebo pára).

Jaké přípravky používáme pro úklid a dezinfekci?
Na různé druhy úklidu a dezinfekčního čištění používáme ty nejmodernější certifikované přípravky.

Chemické čisticí prostředky a mýdla používáme k odstraňování mastnoty, nečistot a zbytků potravin. Pomáhají nám čistit tím, že rozpouští a odstraňují kontaminaci a udržují ji v roztoku. Nejsou však určeny k eliminaci patogenů a virů.

Chemické dezinfekční prostředky snižují počet patogenů (choroboplodných zárodků) na bezpečnou úroveň. Nejsou určeny k čištění povrchů, proto je nutné před použitím dezinfekčního prostředku povrchy očistit a zbavit mastnoty, nečistot a zbytků potravin. Pokud není povrch před dezinfekčním zásahem řádně vyčištěn, mohou být patogeny zachyceny ve vrstvách pod ním a přežít dezinfekční fázi.

Sanitizátory jsou výrobky typu dva v jednom, které působí jako detergent i dezinfekční prostředek. Některé jsou vhodné pouze v případě, že povrchy vyžadují lehké čištění a nejsou silně znečištěny.

Co potřebujeme k čištění a dezinfekci?
Veškeré zařízení a povrchy v restauraci musí být udržovány v čistotě a některé (například ty, které jsou v přímém kontaktu s potravinami) vyžadují také další dezinfekci. Je třeba si interně určit frekvenci těchto úkonů tak, aby se staly nedílnou součástí chodu restaurace.

Ne všechny povrchy a zařízení musí být dezinfikovány. Důraz by měl být kladen na dezinfekci povrchů a zařízení přicházející do kontaktu s jídlem nebo rukou. Tím se zabrání křížové kontaminaci patogenů na potraviny. Nutná je dezinfekce pracovních ploch, prkének, nožů, kráječů a jiných elektrických spotřebičů, klik u dveří, kliky chladniček, vypínače, kohoutky a umyvadla.

Jak provádět úklid a dezinfekci?
Před úklidem a dezinfekcí je nutné provést přípravu čisticích materiálů, obléknout si ochranný oděv, očistit povrchy a zbavit se zjevné kontaminace. Musí být umožněn přístup ke všem částem zařízení, které vyžaduje pozornost. Zařízení a povrchy jsou poté čištěny a dezinfikovány dle pokynů plánu čištění.

Kontaktujte nás

Please enter your email, so we can follow up with you.

Objednejte si úklid, či důkladnou dezinfekci ještě dnes

+420 228 881 178

info@korona-uklid.cz

Ostrovní 126/30, Praha 1, 110 00

Pin It on Pinterest